Kennisbank
In deze Kennisbank vindt u relevante onderzoeksresultaten die uw VenR-beslissingen (vervanging en renovatie) kunnen ondersteunen. Ook voor u als onderzoeker kunnen deze resultaten interessant zijn. We delen ze met u aan de hand van kennisbijdragen die bestaan uit een:
- algemeen voorwoord
- samenvatting van het onderzoek
- onderzoeksverslag of presentatie
Met behulp van tags (kenmerken) kunt u eenvoudig de Kennisbank doorzoeken. De verkregen kennisbijdragen kunt u vervolgens downloaden of opvragen. Bij elk onderzoek vindt u contactgegevens voor meer informatie.
Een enkele keer gaat het om een andersoortige kennisbijdrage, bijvoorbeeld een artikel van een derde partij.
Terugblik Symposium
Brede kennisdeling voor een toekomstbestendige waterinfrastructuur. 3 februari 2025, Deltares, Delft Op 3 februari 2025 kwamen ruim 100 mensen bij elkaar om het symposium bij te wonen over vier jaar kennisontwikkeling en kennisdeling door het Kennisprogramma Natte Kunstwerken. In het Programma werken Deltares, TNO, MARIN en Rijkswaterstaat samen om Nederland opnieuw te voorzien van een…
Online kennissessie 5: Damwanden en leren van sloopsluizen
Hoe bepaal je het levensduureinde van damwandconstructies? Hoe kunnen sloopsluizen daarbij helpen? SprekersHans Brinkman en Hans Landwehr (Deltares), Renger van de Kamp en Albert Barneveld (Rijkswaterstaat), Diego Allaix en Ad van ’t Zelfde (TNO) – Lees ook het interview met Renger van de Kamp.
Online kennissessie 4: Methode Functionele Prestatie bij vernieuwing natte kunstwerken
Een praktisch bruikbaar concept voor het uitwerken, onderbouwen en afwegen van oplossingsrichtingen en varianten. Sprekers: Noor ten Harmsen van der Beek, Joost Breedeveld, Nino Zuiderwijk (Deltares) en Ileen de Kat (Rijkswaterstaat) – Lees ook het interview met Noor ten Harmsen van der Beek.
Online kennissessie 3: Economische afweging bij vernieuwing natte kunstwerken
De (meer)waarde van economische analyses in efficiënte besluitvorming rondom vernieuwing natte kunstwerken. Sprekers: Anna Krabbe-Lugnér en Jan Helmer (Rijkswaterstaat) en Mark de Bel (Deltares) – Lees ook het interview met Anna Krabbe-Lugnér.
Online kennissessie 2: Kwantificeren zoutindringing bij zoet-zoutsluizen
Rekenen aan zoutindringing bij sluizen: Zeesluisformulering, Spuisluisformulering en Zouttransportmodel. Sprekers:Tom O’Mahoney en Nino Zuiderwijk (Deltares) – Lees ook het interview met Tom O’Mahoney.
Online kennissessie 1: Kwantificeren van aanvaarrisico’s
Toelichting aan de hand van een aantal casussen rond brugpijlers en de zeesluis IJmuiden. Sprekers: Dick ten Hove (MARIN), Mirjam Nelisse (TNO), Johan van Sloten (Rijkswaterstaat), Migena Zagonjolli(Deltares)
Iteratieve werkwijze – Achtergrondrapport bij werkvormen en visualisaties, toepassing bij fictieve case Volkerak-Zoommeer
De binnen het KpNK ontwikkelde iteratieve werkwijze ondersteunt VenR-coördinatoren, inclusief hun team dat een VenR-besluit voorbereidt, bij het efficiënt en transparant onderbouwen van hun VenR-besluiten….
Iteratieve werkwijze – Achtergrondrapport bij werkvormen en visualisaties
Gezien de grootte van de Vervangings- en Renovatieopgave voor beheerders is het niet acceptabel dat er, vanwege een inefficiënt besluitvormingsproces, jaarlijks slechts over een beperkt…
Impact degradatiedata ankerstangen Twentekanaal en Roggebotsluis op veiligheidsformat
De damwandconstructies die geplaatst zijn in de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw zijn door de jaren heen aangetast door corrosie. Deze…
Praktische handreiking proefbelasten – Verkenning naar verbeterde beoordeling van bestaande damwanden m.b.v. proefbelasten
Een proefbelasting is een geavanceerde manier om de constructieve veiligheid van een constructie(onderdeel) te beoordelen. Het is daarmee ook een manier om een inschatting te…